De sollicitanten in Nederland hebben kritisch gekeken naar de gastvrijheid van werkgevers gedurende het sollicitatieproces.De volgende bedrijven hebben de afgelopen jaren de publieksprijs 'Candidate Experience Awards' verdiend.

2019 Altran
Al meer dan 30 jaar levert Altran expertise op het gebied van lucht- en ruimtevaart, automotive, defensie, scheepvaart, energie, financiën, life sciences, infrastructuur en telecommunicatie. Altran beseft zich dat de toekomstige werknemers die zij zoeken schaars zijn en dat zij daardoor extra hun best moeten doen om er als interessante en professionele werkgever bovenuit te springen. Gastvrijheid en vooral ook maatwerk in de communicatie naar sollicitanten is cruciaal voor Altran. Ook zij beseffen zich dat iedere sollicitant een belangrijke ambassadeur is voor de organisatie en dat wordt gewaardeerd door sollicitanten.

2018 Philadelphia Zorg
Philadelphia Zorg wilde werken aan het verbeteren van de reputatie via voormalige sollicitanten. Cliënten waren al belangrijke ambassadeurs van de organisatie en de inzet van sollicitanten was een logische volgende stap. Philadelphia heeft het recruitment-proces strategisch aangepast en zo ingericht dat de sollicitanten als een cliënt worden behandeld. Tevredenheid van sollicitanten wordt gemeten door de Search & Co Groep en deze doelgroepen worden ook uitgenodigd voor het speciale ambassadeursnetwerk van Philadelphia. Door inzet van gerichte arbeidsmarktcommunicatie worden deze communies met regelmaat door ons op de hoogte gehouden van vacatures, nieuws en evenementen. Hierdoor laat Philadelphia zien dat iedereen die een keer in contact is gekomen met hun organisatie belangrijk is voor hen.

Ook meedoen?
Wil je ook meedoen met de benchmark, neem dan contact op met Michael Boud via 020 521 8700 of [email protected].